Duoen

DUOEN


Singh & Goldschmidt – passionerede musikere, som formidler deres egen dybtfølte kærlighed til musikken videre til publikum på en måde, som henrykker og forbløffer. Man hører det, når publikum småsnakkende forlader salen efter koncerten. Musikken har gjort indtryk, og folk har travlt med at sammenligne yndlingsøjeblikke, indfald og oplevelser.


Nu er det heller ikke just to tilfældige musikere, der slår deres folder og triller sammen på scenen. Hver især er både Henrik Goldschmidt og Anders Singh Vesterdahl blandt verdens bedste på deres felt, og sammen – ja, sammen er de uovertrufne.  Duoen har sit udspring i det fredsskabende ensemble The Middle East Peace Orchestra, som blev stiftet i 2004 af Henrik Goldschmidt og siden har turneret over hele verden. De to har spillet sammen i MEPO fra begyndelsen, og da de går godt i spænd både musikalsk og personligt, var det næste skridt naturligvis at udvide virkefeltet med en duo.



Singh & Goldschmidt har adskillige hundrede kirke koncerter bag sig, og musikken passer smukt til kirkerummet. Men ganske som klangvidden spænder bredt, gør musikken det også. Singh & Goldschmidt mestrer både det højtidelige og det bryllupsfestlige – og alt det, der ligger der imellem.

Henrik Goldschmidt


Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Vi nævner i flæng førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris, H.C. Lumbye Prisen samt DR P2’s Ildsjælspris. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.


Udgivelser

Sammen med Den Danske Blæseroktet vandt Henrik Goldschmidt en Grammy for bedste klassiske album, og hans solo-CD ”Phantasy – Music for Oboe” lå som nummer et på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk.


Komponist

Henrik Goldschmidt skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret musik til sine egne orkestre Shlechte Kapelle og Klezmer Zahav, til film og teater samt til særlige lejligheder som fx åbningen af Dansk Jødisk Museum og teaterkoncerten ”De Andres Drømme” med The Middle East Peace Orchestra.

Anders Singh Vesterdahl


Anders Singh Vesterdahl er uddannet på Carl Nielsen Akademiet. På grund af sin virtuositet vandt han den meget prestigefyldte pris “Accordion Champion of the World". Han har lært Balkan musik traditionen fra den verdenskendte Roma Musiker : Lelo Nika, som regnes for en af de bedste fortolkere af den traditionelle Roma Balkan tradition.


Anders Singh har været solist med nogle af de bedste skandinaviske og internationale orkestre. Bl.a. Det Kongelige Kapel og Dresden Statskapelle. Anders Singh er har også været med til at grundlægge The Middle East Peace Orchestra, som han også er medlem af.


Som komponist, blander Anders Singh balkan traditionen med fri improvisation og elementer fra Jazz og klassisk musiktradition.

Udtrykket er en meget personlig, nyskabende og autentisk lyd.